DIT HEB JE NODIG (VOOR VIER PERSONEN)

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren, losgeklopt
  • een handje (ongeveer 5Og) geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1 eetlepel oregano of Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

 

BELEG
Naar keuze.
Ik heb hier zelfgemaakte spaghettisaus gebruikt.

ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak bloemkoolrijst.

Snij de bloemkool eerst in roosjes. Daarna maak je er bloemkoolrijst van door de roosjes fijn te malen in een keukenmachine, met een staafmixer, een handrasp, of een blender.

Stoom de bloemkoolrijst in 5-8 minuten gaar (liever niet koken, in verband met het vocht).

Laat de bloemkool daarna afkoelen.

Dit is de allerbelangrijkste stap van het recept!

Wring de bloemkoolrijst uit in een (schone) theedoek. Doe dit in delen zodat je al het vocht eruit krijgt. Let op: als het te nat blijft wordt je bodem nooit knapperig! Je moet echt flink kracht zetten.

Er blijft een soort pulp over. Doe dit in een kom en meng met de eieren, eventueel kaas, en kruiden naar smaak. Dit is nu echt een soort plakkerig deeg.

Bestrijk bakpapier met olie.

Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier. Maak nu een mooie pizzabodem (½ tot 1 cm dik) door het deeg uit te verspreiden met je handen of met de bolle kant van een lepel.

Bak de bloemkoolbodem in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Optioneel: draai de pizzabodem om voor de laatste 10 minuten, met behulp van bakpapier, en bak de andere kant gaar.

Beleg de bodem daarna met je favoriete toppings.

Ik heb de bodem belegd met spaghettisaus en geraspte kaas.

Bak de pizza af.

Smakelijk!